Işınlı bir ısıtma sistemidir. Genellikle geniş ortamların ısınmasında kullanılmaktadır. Açık alanlardaki ısıtma işlemi için de tercih edilen bir sistemdir.

 

 Avantajları Nelerdir?

 

 Sessiz ve estetiktir. Yakıt olarak farklı enerjilerle çalışabilmektedir. Elektrikle ve ya doğal gazla çalışan modelleri bulunmaktadır. Lpg ile çalışan modellere de rastlanmaktadır. Açık alanlardaki ısıtma sistemi olarak başarılıdır. Işınlar gördüğü tüm noktaları ısıtmaktadır. Gereksiz alanları ısıtma ihtiyacı olmadığından tasarrufludur. Hızlı ve etkili ısıtma sağlamaktadır. Ekstra bakımlara ihtiyaç duymaz. Uzun yıllar boyunca güvenle kullanılabilir.

 

 Nerede Kullanılabilir?

 

 Güneşin modellenmesi olarak algılanabilir. Açık alanlarda radyant ve seramik ısıtıcılar kullanılarak yüksek oranlı verim alınmaktadır. Yine spor tesislerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Açık ya da kapalı spor tesislerinin ısıtılması sistem sayesinde daha ekonomik hale gelmiştir. Fabrika sahaları, atölyeleri, depo alanları gibi büyük kapalı alanların ısınmasını sağlamaktadır. Yine sıklıkla çiftlik alanlarında tercih edilen sistem olmuştur. Camiler gibi büyük ibadethanelerin ısınmasını sağlamaktadır.

 

 Sistem sayesinde açık ve kapalı her alan daha ekonomik şekilde ısıtılması amaçlanmıştır. Diğer ısıtma sistemleri ile kıyaslandığında büyük oranlarda tasarrufludur. Havayı değil yüzeyleri ısıtmaktadır. Bu nedenle açık alanda kullanımı başarılıdır. Mevsimsel dönemlerdeki havadan etkilenmeden açık alanların kullanımını sağlamaktadır. Sistem sayesinde soğuk havalarda dahi konforlu şekilde ısınma sağlanmaktadır.

 

 Bünyesinde bir çok avantajı barındırmaktadır. Ekonomik bir seçenek olmasından dolayı özellikle ticarethaneler tarafından kullanılmaktadır. Farklı yakıtlarla çalışma özelliği, açık alanlardaki başarısı ile geniş bir kullanım alanı sunmaktadır.