Kombi, Doğalgaz ve LPG yakan bir cihazdır. Doğalgazın LPG ye, LPG’nin de Doğalgaza dönüşmesini sağlar. Doğalgazın artan kullanımına bağlı olarak kombi de yaygınlaşmıştır. Kombi ısının konut içerisinde üretilip ve tüketilerek ısı kaybının minimum seviyede kalmasını sağlayan ekonomik bir cihazlardır.

 

 Hatalı ve yanlış kombi seçimleri yakıt tüketimini olumsuz yönde etkiler. Ekonomik olarak ta size ve cebinize zarar verebilir. Bundan dolayı kombi seçimi çok önemlidir. Kombilerin işlevselliğine göre faklı çeşitleri vardır. Kombiler baca şekillerine ve yanma çeşitlerine göre farklı gruplara ayrılır. Yanma çeşidine göre yoğuşmalı ve konvansiyonel olmak üzere ikiye ayrılırken, tek ve çift eşanjörlü kombiler de mevcuttur.

 

 Kombi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

 Kombinizi seçerken dikkat etmeniz gereken birden çok faktör vardır. Öncelikle evinizi ve işyerinizi ısıtmak istediğinizde maksimum verim almak isteyebilirsiniz. Kombinizin kullanılacağı konutun konumu oldukça önemlidir. Üst katlarda ara katlara ve alt katlara göre ısı kayıpları fazla olabilir. Ayrıca konutun cephesi çok önemlidir.

 

 Güney cepheye bakan evler kuzey cepheye bakan evlere oranla daha kolay ısınır. Evde bulunan peteklerin yaşı, şekli ve radyatör vanalarının durumu da kombi seçimlerinde oldukça önemli yere sahiptir. Kombinizi seçerken, öncelikle kombinin markası ve üretildiği ülkeye bakabilirsiniz. En az yakan kombinin hangisi olduğunu ve servis ağının ne kadar geniş olduğuna bakabilirsiniz.

 

 Kombinin herhangi bir arızası olduğu zaman yedek parçalarının bulunmasına ya da fiyatlarına dikkat ediniz. Kombinizin içerisindeki parçalar eğer plastik ise o kombiden uzak durmanız tavsiye edilir, sarı, pirinç ve döküm parçaları olan kombiler özellikle tercih edilmelidir.